Palvelun esittely


Tiesitkö, että julkisten hankintojen piirissä liikkuu Suomessa noin 20 miljardin euron rahavirrat vuosittain? Ota tämä virta haltuun Creditassa. Credita on tarjoajan työväline tarjouspyyntöjen seuraamiseen ja kattava tietopalvelu julkisista hankinnoista.


Hankintailmoitusten seurantapalvelu

Hankintailmoitusten seurantapalvelun avulla voit tilata sähköpostiisi kotimaiset hankintailmoitukset (HILMA) ja kansainväliset hankintailmoitukset (TED) valitsemiltasi toimialoilta ja valitsemistasi maista. Palvelun avulla säästät työaikaa: sinun ei tarvitse selailla ilmoituksia päivittäin tai viikoittain, vaan saat automaattisesti sähköpostiisi tiedon juuri sinua kiinnostavista hankintailmoituksista.

Creditassa on käytössä Creditan toimituksen kehittämä toimialajaottelu. Toimialajaottelun avulla voit seurata vain sinua kiinnostavia hankintailmoituksia siitä riippumatta, ovatko ne palveluja, urakoita tai tavaroita. Esimerkiksi tietotekniikka-toimialan alle ilmestyy hankintailmoituksia niin tietoteknisistä laitteista kuin tietotekniikan palveluista.

Toimialajaottelu perustuu CPV-koodeihin, jotka hankintayksiköt liittävät hankintailmoitukseen.

Toimialajaottelun tarkoitus on tehdä seurantapalvelun personointi helpoksi ja vaivattomaksi. Mikäli toimialojemme tarkkuus ei ole riittävä tarpeisiisi voit myös luoda omia hankintavahteja käyttämällä tallennettua hakua. Tämän työkalun avulla voit tehdä hyvinkin yksityiskohtaisia hankintavahteja.


Julkisten hankintojen hakukone

Creditassa hankintailmoitusten löytäminen on helppoa. Hankintailmoituksen listauksen voi järjestää joko päivittäin tai viikoittain ja sitä voi rajata erilaisilla työkalurivistä löytyvillä suodattimilla. Voit esimerkiksi rajata listauksessa näytettäväksi vaikka viikon 22 rakennusurakat. Voit myös halutessasi jättää listauksesta pois esimerkiksi ennakko ja jälki-ilmoitukset.

Mikäli et löydä listausten kautta etsimääsi on käytössäsi monipuolinen ja moderni hakukone. Creditan haku perustuu AJAX teknologialle, eli se päivittyy sitä mukaa kun lisäät hakuehtoja. Tarkennetun haun löydät hankintailmoitusten listauksen vierestä. Lisäksi käytössäsi on sivuston oikeassa ylänurkassa sijaitseva pikahaku.


Julkisten hankintojen tietopalvelu

Creditan tietopalvelu -osio sisältää erilaisia julkisiin hankintoihin liittyviä tausta-aineistoja, joista on hyötyä kun mietit mitä laki tästä asiasta sanoikaan ja miten sitä tulisi tulkita. Lisäksi tietopalvelu on hyvä tapa pysyä kärryillä tuoreimmista hankintoihin liittyvistä linjauksista. Voit kohdistaa tietopalveluun myös hakuja. Tämä on usein hyvä tapa poistaa epätietoisuus kun hankintaprosessissa tulee tulkinnanvaraisia tilanteita. Tietopalvelu sisältää seuraavat aineistot:

- Ratkaisupalsta: Kysymys-vastaus palsta, josta löydät asiantuntijoiden tulkintoja erilaisiin hankintoihin liittyviin oikeusongelmiin.Voit lähettää ratkaisupalstalle myös oman kysymyksesi.

- Artikkelit: Asiantuntijoiden artikkeleita julkisten hankintojen aihepiiristä

- Tarjoajan opas: Opas julkisten hankintojen prosessiin tarjoajan näkökulmasta

- Hankintasanasto: Julkisiin hankintoihin liittyy paljon terminologiaa. Täältä löydät termien ohjella myös yleistä tietoa julkisista hankinnoista

- Oikeuskäytäntö: Markkinaoikeuden ratkaisut julkisista hankinnoista, sekä valikoituja KHO ratkaisuja julkisista hankinnoista

- Lainsäädäntö: Julkisiin hankintoihin liittyvä lainsäädäntö

 


Julkisten hankintojen arkisto

Creditasta löydät kaikki HILMAssa julkaistut hankintailmoitukset, sekä sitä edeltävät hankintailmoitukset vuoteen 2003 asti. Vuodesta 2013 alkaen Creditassa on myös arkisto HILMA -palveluun ladatuista tarjouspyyntöasiakirjoista.


Aputoiminnot

Creditassa voit tallentaa ilmoituksia ja muita mielenkiintoisia dokumentteja omalle muistilistallesi. Voit lisäksi tehdä muistilistaan näiden kohdalle merkintöjä.

Voit myös lähettää ilmoitukset tai muut dokumentit kollegallesi suoraan Creditasta kahdella napin painalluksella. Painat vain lähetä painiketta ja valitset listasta kollegasi sähköpostiosoitteen. Mikäli tahdot lähettää ilmoituksen muille kuin kollegoillesi niin voit syöttää tähän minkä tahansa sähköpostiosoitteen.

Mikäli tarjouspyyntöasiakirjoja on liitteenä suurempi määrä voi niiden yksittäin lataaminen olla puuduttavaa. Creditassa painat vain lataa tarjouspyyntöasiakirjat nappia ja palvelu kokoaa sinulle liitteet zip tiedostoksi. Mikäli liitteitä ei ole ladattu HILMAan vaan kyse on ulkoisista linkeistä palvelu avaa kaikki linkit omille välilehdilleen.


Asiantuntijan uutispalvelu

Credita palvelu sisältää myös laadukkaan uutispalvelun. Uutiset on jaettu kahteen osaan. Hankintauutiset sisältävät Creditan ja Edilex toimituksen tuottamia uutisia julkisten hankintojen aihepiiristä. Liike-elämän lakiuutiset sisältävät muiden, liike-elämän kannalta mielenkiintoisten, alojen juridiikkaan liittyviä uutisia. Näiden tuottamisesta vastaa Edilex toimitus. Edilex on Suomen laajin ja laadukkain juridinen uutispalvelu.